Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Sprint- och Parakanotlandslaget går ett spännande 2019 till mötes där huvudmålet stavas VM, som även utgör kval till OS 2020. Förbundskapten Peken Rönnestrand har nu tagit ut träningsgrupperna inför höstens, vinterns och vårens förberedelser.
 
Tio KG-elever var på plats i Poznan, Polen, när den årliga jättetävlingen Olympic Hopes gick av stapeln den gångna helgen.
 
Datumen har legat ute sen i våras men nu är plats och tider bestämt för 2018 års examinatorsträff och anmälan ligger ute på hemsidan.
 
I helgen var det paddelfestival på Tjärö i Blekinge skärgård. Fantastisk atmosfär när 100 paddlare samlades och deltog i en rad olika kurser, umgicks och hade trevligt i mestadels sommarvärme och solsken.
 
Sista VM-dagen bjöd på en liten revansch för det svenska laget som i K2-loppen fick med sig en 11:e och 12:e plats. Ett snäpp upp efter de inledande dagarnas tunga K1-race.
 
SKF har mottagit information om anklagelser mot kanotförbundets Förbundskapten i Kanotslalom.
 
Maraton-VM avgörs i Portugal torsdag till söndag. De svenska juniordamerna är först ut i en spännande Svensk trupp som har flera fina chanser till bra placeringar!
 
När K2-loppen avgjordes på Maraton-VM för Masters trillade ytterligare svenska medaljer in!
 
I samband med SUC & JUC-finalen i Lidköping till helgen utses Årets Ungdomsledare och Årets Tävlingsarrangör inom Sprint och Maraton. Var ska priserna landa? Lämna in din nominering!
 
SKF:s styrelse testar ett nytt grepp att informera om vad som händer och sker på deras styrelsemöten. Istället för ett traditionellt protokoll (rätt trist) kommuniceras nu innehållet via ett slags nyhetsbrev (rätt kul!).
 
Våra svenska Masters visar klass på Maraton-VM i Portugal! Flera medaljer, bl.a. t vå guld genom Ove Emanuelsson och Eva Berglund-Lindbäck!
 
70 deltagare från runtom i världen är redan anmälda, än finns dock platser kvar till ICF:s Paracanoe Conference som hålls den 5-7 oktober på Bosön.
 
Den 15 september arrangerar organisationen Städa Sverige "Strandens Dag", anmäl er förening, städa två stränder och få 5000 kr - bra så!
 
Efter sitt succé-VM har Linnea Stensils landat hemma i Vaxholm en vecka. Nu väntar dock nya tävlingar innan säsongen 2018 sätter punkt. En världsturné som börjar i Ungern, går vidare till Kina och sen avslutas i Ryssland väntar.
 
Med Helene Ripa och Linnea Stensils i spets visade sig den svenska truppen upp sig från sin bästa sida under VM i Portugal. Summeringen med två medaljer och ett koppel fina prestationer håller hög klass!
 

 

Postadress:
Tibro KK - Kanot
c/o PeO Lundberg, Källtorpsvägen 6
54335 Tibro

Kontakt:
Tel: 070 27 27 404
E-post: info@tibrokk.nu

Se all info